Vliegen vanaf Rotterdam

begin uw vakantie vanaf vliegveld Rotterdam

“Turkije aantrekkelijker door lastminutereis”

| Geen reacties

lastminute vanaf RotterdamTurkije en Griekenland zijn minder populair onder de Nederlandse vakantiegangers. Turkije kent dit jaar tot nu toe 50 procent minder boekingen en Griekenland 25 procent minder. Hoewel dit verschil niet meer goedgemaakt kan worden wordt er nog wel een inhaalslag verwacht als de lastminute-aanbiedingen loskomen.

De daling van het aantal boekingen komt bij Turkije door angst voor aanslagen en bij Griekenland speelt vooral in het oosten van het land de vluchtelingenproblematiek. “De Nederlander wil wel op vakantie, maar hij zoekt andere gebieden, zoals Spanje, Portugal en zelfs nog verder weg, Kaapverdië en de Antillen”, zegt Frank Oostdam als voorzitter van de brancheorganisatie van de reiswereld ANVR.

“Toch verwachten we nog een kentering. Er zullen vooral voor Turkije lastminute-aanbiedingen komen, zeker nu ook de Russen het daar om politieke redenen laten afweten en er veel accommodaties leegstaan.”

Ondanks de terugval is een vakantie naar de Turkse Rivièra in de meivakantie nog wel favoriet. Volgens reisorganisatie TUI (met de merken TUI, Holland International en Kras) vertrekken in absolute aantallen de meeste reizigers naar deze populaire bestemming rond Antalya. Daarna volgen de Spaanse eilanden Gran Canaria, Tenerife en Mallorca. Op de vijfde plaats staat Curaçao.

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.