Vliegen vanaf Rotterdam

begin uw vakantie vanaf vliegveld Rotterdam

Transavia niet meer naar Istanbul, Valencia en Praag

| 4 reacties

Transavia vanaf Rotterdam

foto: Andrew W. Sieber

Vanaf 1 april 2015 zal Transavia niet meer vanaf Rotterdam vliegen naar Istanbul, Valencia en Praag. Daar staat tegenover dat er vaker in de week gevlogen wordt naar Boedapest en Berlijn is een nieuwe bestemming van Transavia vanaf Rotterdam.

Nu vliegt Transavia nog van meerdere Nederlandse luchthavens naar dezelfde bestemmingen. Dit gaat volgend voorjaar veranderen. Stedenbestemmingen worden dan nog maar vanaf één Nederlandse luchthaven aangevlogen. Op deze manier wil de luchtvaartmaatschappij ruimte maken om meer routes dagelijks te kunnen aanbieden, zonder dat daar meer vliegtuigen voor nodig zijn. Zo kan Transavia de klanten meer vrijheid bieden om te kiezen wanneer zij willen vliegen. Ze denken zo ook aantrekkelijker te worden voor zakenreizigers.

Het gevolg van het nieuwe beleid is dat vliegveld Rotterdam de vluchten naar Istanbul (nu drie maal per week), Valencia (drie maal per week) en Praag (vijf maal) verliest. De vluchten naar Boedapest worden uitgebreid van drie maal naar zes maal per week. Daarnaast is Berlijn een nieuwe bestemming vanaf Rotterdam met zes wekelijkse vluchten.

Als alternatief voor de vluchten naar Istanbul die wegvallen kunt u reizen met Turkish Airlines. Ze vliegen vijf maal in de week naar Istanbul.

Tickets van Transavia en Turkish Airlines vanaf Rotterdam boekt u via WTC.nl – World Ticket Center.

4 reacties

  1. Ongelooflijk slechte beslissing van Transavia om niet meer van Rotterdam naar Praag te vliegen. Talloze malen vlogen mijn echtgenote, kinderen of ikzelf via deze lijn en altijd zat et vliegtuig vol. Een aanvaardbaar alternatief is er niet. Als randstedeling naar Eindhoven in niet aantrekkelijk als alternatief voor een autorit van nog geen acht uur. Onbegrijpelijke beslissing. Waarom niet eerst geprobeerd de frequentie te verlagen van bijvoorbeeld vijf naar twee vluchten per week.

  2. Inderdaad, een slechte beslissing. Van Schiphol te vertrekken is erg vanwege de ‘winkelcircus’ daar en lange loopafstanden.
    Maar ja, wie zijn wij – de reizigers- om de beslissingen als deze te beïnvloeden?

  3. Uitermate betreurenswaardig dat Transavia Rotterdam uit het schema heeft gehaald.

  4. Beter naar reizigers luisteren. Amsterdam en Eindhoven geen optie als je in de buurt van zo’n prachtig vliegveld woont. Bezuinigingen?

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.