Vliegen vanaf Rotterdam

begin uw vakantie vanaf vliegveld Rotterdam

Parkeren

Een voordeel van vliegen vanaf Rotterdam is dat het parkeren relatief voordelig is en dat u altijd op loopafstand van de terminal kunt parkeren. U kunt gebruikmaken van één van de parkeerplaatsen van het vliegveld zelf of kiezen voor een vaak goedkoper alternatief.

Parkeerterreinen van Rotterdam The Hague Airport
De luchthaven beschikt over een aantal parkeerterreinen waar u 24 uur per dag terecht kunt. Voor een aantal terreinen is het mogelijk om een parkeerplaats te reserveren. U kunt betalen met uw creditcard of iDeal.

De goedkoopste mogelijkheid om te parkeren bij de luchthaven zelf is parkeren op P10. Het vliegveld noemt dit Budget Parkeren en de parkeerplaats ligt iets verder van de terminal. Toch is het met 8 tot 10 minuten nog op loopafstand. Een parkeerplaats is alleen online te boeken. Betaald u iets extra’s dan is het mogelijk de parkeerplaats te annuleren of de aankomst- en vertrekdatum aan te passen. Een paar prijsvoorbeelden: 8 dagen parkeren € 55, 10 dagen € 62 en 22 dagen € 101,50.

Dichter bij de terminal maar toch nog voordelig parkeert u op P1, P1A en P3. Deze parkeerplaatsen liggen op 3 tot 7 minuten lopen van de terminal. Voor één dag parkeren betaalt u € 35 en voor elke extra dag komt er € 7,50 bij. Online reserveren is mogelijk voor parkeren op P3.

Een andere mogelijkheid is parkeren op P6. De luchthaven noemt dit Comfort Parkeren. De afstand tot de terminal is dan ook korter met zo’n 3 minuten lopen. U betaalt natuurlijk wel meer: bijvoorbeeld voor 3 dagen € 80, 8 dagen € 117,50 en 10 dagen € 132,50. Bij langer dan 10 dagen parkeren op P6 kost elke extra dag € 7,50. U kunt online reserveren.

Het meeste comfort biedt parkeren op P2 (Business Parkeren). U parkeert op nog geen minuut lopen van de terminal. Voor 24 uur kost het € 45 en voor elke 24 uur meer komt er ook € 45 bij. Een plek op P2 kunt u online reserveren. Het is mogelijk om op P2 kosteloos uw elektrische auto op te laden.

Het kan altijd zijn dat de parkeertarieven van Rotterdam The Hague Airport wijzigen. Bekijk daarom altijd voordat u boekt de actuele tarieven op de site van de luchthaven.

parkeren Rotterdam The Hague Airport

een overzicht van de verschillende parkeerplaatsen van Rotterdam The Hague Airport – klik op de kaart voor een vergroting

Andere parkeermogelijkheden
Er zijn steeds meer bedrijven die ook parkeerplaatsen aanbieden rond het vliegveld. De kosten zijn vaak lager dan die van de de luchthaven zelf. Bovendien hoeft u niet met uw bagage naar de terminal te lopen. U kunt gebruikmaken van een shuttlebus of een valet service, waarbij uw auto bij de vertrekhal in ontvangst wordt genomen door een medewerker van het parkeerbedrijf.

Op de site van Parkos vergelijkt u de verschillende parkeermogelijkheden rond vliegveld Rotterdam.

Bij Quick Parking Rotterdam Airport parkeert u op 1,5 kilometer van de vertrekhal en een busje brengt u in drie minuten naar de terminal. De tarieven liggen fors lager dan die van Rotterdam The Hague Airport.

2 reacties

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.